Det är en annan tröja-shirtdress!

Jag upptäckte slutligen den perfekta gamla Tee Shirt till totalt denna specifika skjorta-shirtdress:

Jag har gjort det här specifika … Kan inte riktigt ringa det ett mönster; Låt oss ringa det en agglomeration, okej? två gånger tidigare. (Den här jag bloggen om.)

Här är baksidan:

Jag gjorde bakpanelen bredare denna go-around, liksom utnyttjade exakt samma tee shirt för baksidan såväl som fickpaneler (och du kan se att det finns tre olika storlekar / nyanser av Grey Gingham här, liksom Nej, jag matchade inte någon typ av dem):

Min favorit, föredragna delen av denna klänning sätter den främre tee shirtfickan som fickpanel. Av någon anledning glädjer det mig bara allt ur proportion till exakt hur mycket utnyttja den bitfickan kommer verkligen att få. Men även mina fickor har fickor, du är.

Jag gillar också att se till att den främre mitten kjolstycket har en ficka i den. Jag har lagt tillbaka, annars charmiga tee shirts på goodwill om de saknar det här nödvändiga elementet:

Röret ovan är inte gjord av skjortor, det är lite inköpt-i-NYC Japansk piping jag hade lämnat från en grå chambray enkelhet 2389 som jag inte tror jag har publicerat om än. Hur som helst, tillbaka till saken till hands. Knapphålen stannade verkligen inte bra i mitten (du kan se här exakt hur en knapphål verkligen är fångad i midsectionsömmen) så jag gjorde bara en ny (det är det andra knapphålet nere). Inga problem.

Min näst favoritbit av att göra dessa skjorta-shirtdresses är unpicking den främre fickan, sysar darten, sedan sätter på fickan ner över darten. Som du inte verkligen kan berätta från den här bilden, men det var det jag gjorde:

Att matcha skjortan är också extremt tillfredsställande – särskilt vid sidorna:

Och naturligtvis med hjälp av några av tee shirt material för att göra bias tejp för att yta ärmarna:

(Sleeve-öppningen är väldigt lite stor här – nästa gång jag ska se om jag verkligen kan förkorta ärmen samt samla den i ärmskivan från en annan skjorta. Vi får se om jag kan Upptäck lite XXL Tee Shirt med stora manschetter för att gå runt mina biceps …)

Fabric-wise, den här kappan tog 2 extra stora, 1 stora, liksom 1 medium tee shirt (för bodice). De extra stora utslagsplatsen gör det verkligen lättare att matcha sidpanelens hemkurvor utan att behöva använda en del av ärm underarm (aldrig den allra bästa delen av en begagnad skjorta!) På toppen av kjolsidans paneler.

Jag har en mycket mer av dessa cut ut (i olika nyanser / storlekar av * blå * gingham) liksom jag hoppas att ta några byggnader att rulla upp i en eventuell handledning … det här är verkligen inte svåra att göra. (Den svåraste delen är att upptäcka de koordinerande skjortorna.)

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

En shirtdress gjord av skjortor 15, 2014in “shirtdresses”
En annan tröja-shirtdresseptember 24, 2018in “Erin_sewing”
Fortfarande på fransarna 27 december, 2019 “Erin_sewing”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Duro JuniorDuro Junior

så det här är min version av enkelhet 3875, hädanefter förstod det som duro junior. Jag förstår att jag inte har publicerat om Duro nyligen, men det betyder inte att