Duro Junior

så det här är min version av enkelhet 3875, hädanefter förstod det som duro junior.

Jag förstår att jag inte har publicerat om Duro nyligen, men det betyder inte att jag inte har trodde på Duro. Jag letade efter en lättare, smalare version att bära när det är verkligen varmt: den ursprungliga duro kan vara en hel del tyg.

Detta mönster hoppade inte ursprungligen ut på mig som en bra kandidat, främst eftersom juvelhalsen version på mönstret kuvert hade dessa dumma bitsträngar som hanterade för att dölja linjerna i bodice. Men när jag raderade dem (mentalt) bestämde jag mig för att ge det ett skott.

Även om det inte är väldigt svårt, är det här mönstret fortfarande en stor pita att sätta ihop. Baksidan av klänningen har ingen midsektionssöm (bara en längst baksöm), så för att yta nackkanten med den bias som hanterar innan frontpanelerna är fastsatta måste du sy de främre bodice-bitarna till bakkroppen bitar vid axelmetoden tidigt i processen. Vilket innebär för resten av konstruktionen, shoving den långa bakstycket ur vägen. Arrgh.

Jag kunde också lägga till fickor, i sidosömmarna, även om de lindade upp när sömmen var lite knepig. Det finns en enda hak som matchar den främre kjolen till baksidan vid sidosömmen, så jag satte min ficka på det främre kjolmönstret där jag trodde att det skulle gå, skära en motsvarande hak i fickan – som hjälpte det matcha sig ganska väl.

Det ursprungliga mönstret har slipsen som hänger ner på baksidan, men jag föredrar den metod som den ser upp till framsidan.

Här är baksidan:

Och här är en närbild på framsidan:

Jag har inte hemmed kjolen, eller ärmarna, som båda var ungefär tre tums långa (pita, pt. 3). Jag slutade skära en 12 i bodice samt en 14 i kjolen, som var mer eller mindre rätt storlek; Om jag var tvungen att göra det igen skulle jag kanske skära en 10 i bodice (för smalare axlar) samt lägga lite längd på det, liksom en 16 i kjolen för lite mer fullhet. Även om det skulle kräva att man köper två kopior av mönstret (PITA, PT. 4).

Materialet är Michael Miller, kanske? Jag köpte den på City Quilter A Gazillion år sedan, jag tror … (jag borde verkligen börja märka mitt material med var så bra som när jag köpte det, borde jag inte?) Jag tror att det är lite också Rigid för detta mönster, men det var en stor avvägning mellan material som jag skulle kunna bära för att skruva upp såväl som material som jag skulle vilja bära om det verkligen visade sig okej. Jag tror nästa gång jag kommer att göra det i någon stripey seersucker, eller kanske även i den här silken noil jag har ljugit runt …

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Arbete pågår: Grå Ruffle DressJune 2, 2008
Den sista Duro JR av sommartid 2008September 3, 2008
Enkelhet 2180: Kanske är det värt itfebruary 13, 2012in “Erin_sewing”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Indigo PrintIndigo Print

Skott av Alexander Scott Harris Byxor: Trina Turk (även här) | Skjorta: Brooks syskon | Blazer: H&M C/O (liknande här samt mycket mer nedan) | Skor: Ralph Lauren | Solglasögon: