Dock House Size Dress Form

Någon frågade mig om mina miniatyrklänningsformmönster kunde användas för att göra 1:12 skala klänningsformer för ett dockahus. Jag skulle svara nej, med tanke på att de skapas för kvartskala till halvskalan. Men då undrade jag om kanske pappersversionen kunde göras så liten.

Halvskalans pappersklädningsformmönster är skapat för att skrivas ut på kortlagret och förstärkas med wellpapp. För att testa att göra mönstret på 1:12 skala, skrivit jag det på 16,7% av den skapade storleken på vanligt papper och använde en spannmålslåda för kartongen. Jag tejpade det tillsammans med små remsor av Scotch Magic Tape och använde flytande sömdukslim applicerad med en tandpetare.

Som du kan tänka dig var det inte lätt att sätta de små bitarna tillsammans. Men mycket till min förvåning var det faktiskt möjligt! Det hjälpte att jag har gjort flera prover i halvskalstorleken, så jag var bekant med byggprocessen.

Jag planerade inte att avsluta klädformen. Jag hade trodde att jag bara skulle lägga ett par av bitarna tillsammans för att se om det skulle fungera. Delarna gick dock bra, och det var så söt jag var tvungen att avsluta det. Jag använde också det medföljande kartongstället för att göra ett ställe för det. Polen för stativet är en bit av kapphängare.

Jag sydde ett stickat lock för klädformen från något tunt stickat tyg och dekorerade stativet med tvättbandet. Det är så charmigt att jag nästan vill göra ett docka hus för att lägga in det. Men nej, syt, tar upp tillräckligt med tid och utrymme i mitt liv, och jag behöver inte en annan hobby. Jag ska bara ställa in den här klänningen blankett bredvid mitt tangentbord.

Dela detta:
Twitter
Facebook
Pinterest37
Mer

Linkedin
Reddit

Ficka
Tumblr

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Mini fylld klänningform patterni har gjort ännu ett mönster för DIY Tiny Dress Forms. Den här har en mycket bra form och är min favorit. Dessa små klänningsformer är så söta! Mitt mål var att göra en bifogad och fylld liten klänningform med en form som var både väldefinierad och attraktiv så …
6 augusti 2015in “halvskalig mönstermaking och sy”

Möt min Mini-Feafter Att göra min Bootstrap Fashion DIY Stuffed Dress Form, jag gjorde en halvskalig version av mig själv. Ganska söt, är hon inte? Jag gjorde några ändringar till bystområdet för att försöka tillra de passande problem som jag hade där på fullskalig version. Det är bättre än det började, …
2 april 2018in “halvskalig mönstermaking och sy”

Holiday Giveawayforera semestern Jag ger bort en uppsättning av alla mina DIY miniatyrklänningsformmönster. Dessa inkluderar: Min favorit, den bifogade och fyllda klänningen. Den här kommer i tre storlekar (1/4 skala, 1/3 skala och 1/2 skala): de fyllda klänningsformuläret innehåller ett mönster för att göra …
20 december 2015 med 6 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

RandigRandig

Fotografi av Melanie Riccardi Överst: DVF (även här) | Kjol: DVF (även här och som klänningsversionen här) | Skor: c/o Boden (finns också i en lägre hälversion här) | Solglasögon: